Semináře pro střední odborné školy
Etiketa a společenské chování
pro studenty SŠ
Popis kurzu
Kurz se zaměřuje na pravidla společenského chování a etikety stolování, přičemž obsahově a stylově je vždy přizpůsoben stupni vzdělání žáků a studentů a jejich znalostem. Koncipován je jako jednorázový seminář s různou délkou trvání nebo formou uceleného programu složeného z jednotlivých na sebe navazujících lekcí, které se konají buď v prostorách školy nebo v restauračním zařízení. Veden je zábavnou formou s důrazem na propojení teoretického výkladu s názornými ukázkami a praktickými cvičeními, aby si žáci a studenti získané znalosti co nejvíce a co nejlépe osvojili. Cílem semináře je podpora celkového rozvoje osobnosti žáka a studenta, především rozvoje schopnosti úspěšně se zapojit do společenské komunikace, rozvoje citlivosti vůči jiným kulturám a uvědomění si jasných perspektiv společenského chování a etikety stolování.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 5 hodin
- Cena kurzu: 750,00 Kč/student
Barman
Popis kurzu
Základní Barmanský Kurz, který je určen každému, kdo má zájem o gastronomii, cocktaily a chce tak rozšířit své znalosti a dovednosti v tomto oboru.
Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – barmana.
Celý koncept kurzu je naučit posluchače základní pracovní postupy přípravy koktailů a seznámit je s produkty, které se běžně používají na baru. Vysvětlit rozdíly mezi kvalitními a méně kvalitními destiláty a zbořit mýty a omyly z barového provozu.
Naučit se používat barový inventář, vyzkoušet si míchání nápojů a nejznámější koktejly.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 5 hodin/ den
- Cena kurzu: 1.050,00 Kč/student/den
Barista
Popis kurzu
Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Pořádáme školení právě pro Vás.
Základní Baristický Kurz, který je určen každému, kdo má zájem o gastronomii, kávu a chce tak rozšířit své znalosti a dovednosti v tomto oboru.
Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – baristy.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech. Základem setkání s Vámi bude tvorba živého vztahu k tématu kávy a práci s ní.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 5 hodin/ den
- Cena kurzu: 750,00 Kč/student/den
Jednoduchá obsluha
Popis kurzu
Obsah:
- Inventář na úseku obsluhy
- Základní pravidla obsluhy
- Společenské chování a vystupování obsluhujícího
- Gastronomická pravidla
- Servis nápojů a pokrmů
Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.
Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 5 hodin/ den
- Cena kurzu: 750,00 Kč/student/den
Sommeliér
Popis kurzu
Teoretická část:
- Pěstování vinné révy a její zpracování
- Historie a současnost
- Vinařský zákon, vinařské oblasti a podoblasti
- Typické odrůdy
- Druhy vína
- Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu
- Technologie výroby vína
- Ošetřování a skladování vína
Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.
Praktická část:
- Nácvik servisu vína
- Dekantace červeného vína
- Degustace
- Hodnotící systémy
- Senzorické hodnocení
- Význam sommeliéra v procesu – jak prodat, umění nabídky a prodeje vína
- Praktické tipy, rady a návody
Dvoudenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – sommeliéra.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 2 dny (5 hodin/den)
- Cena kurzu: 1.500,00 Kč/student
Složitá obsluha
Popis kurzu
Teoretická část:
- Základní forma složité obsluhy
- Vyšší forma složité obsluhy (dohotovování pokrmů u stolu hosta)
- Společenské chování a vystupování obsluhujícího
- Gastronomická pravidla
- Sestavování slavnostního menu
- Zásady při sestavování slavnostních tabulí
- Organizace společenských akcí
Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.
Praktická část:
- Nácvik sestavení složitého menu
- Sestavení slavnostní tabule dle příležitosti
- Nácvik dohotovování pokrmů u stolu hosta – flambování, dranžírování, apod.
Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.
- Místo konání: prostory školy
- Délka semináře: 5 hodin/ den
- Cena kurzu: 1.500,00 Kč/student/den
Další vzdělávání pedagogických pracovníků
Odborné psychologické kurzy
- Zvládání konfliktů
- Psychohygiena učitele – jak předejít vyčerpání
- Sebepoznání a osobnost učitele
- Problémový žák
- Efektivní komunikace s rodiči při řešení konfliktních situací
- Žák a jeho fóbie (sociální fóbie, panické ataky, apod.)
Odborné gastronomické kurzy
- Míchání nápojů
- Příprava kávy
- Sommeliér
- Trendy v gastronomii
- Ostatní specializované kurzy dle aktuální nabídky
Napište nám
V případě dotazů nebo zájmu o některý z kurzů nás neváhejte kontaktovat.