Semináře pro střední odborné školy

Etiketa a společenské chování

pro studenty SŠ

Popis kurzu

Kurz se zaměřuje na pravidla společenského chování a etikety stolování, přičemž obsahově a stylově je vždy přizpůsoben stupni vzdělání žáků a studentů a jejich znalostem. Koncipován je jako jednorázový seminář s různou délkou trvání nebo formou uceleného programu složeného z jednotlivých na sebe navazujících lekcí, které se konají buď v prostorách školy nebo v restauračním zařízení. Veden je zábavnou formou s důrazem na propojení teoretického výkladu s názornými ukázkami a praktickými cvičeními, aby si žáci a studenti získané znalosti co nejvíce a co nejlépe osvojili. Cílem semináře je podpora celkového rozvoje osobnosti žáka a studenta, především rozvoje schopnosti úspěšně se zapojit do společenské komunikace, rozvoje citlivosti vůči jiným kulturám a uvědomění si jasných perspektiv společenského chování a etikety stolování.


Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 5 hodin
  • Cena kurzu: 750,00 Kč/student

Barman

Popis kurzu

Základní Barmanský Kurz, který je určen každému, kdo má zájem o gastronomii, cocktaily a chce tak rozšířit své znalosti a dovednosti v tomto oboru.
Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – barmana.
Celý koncept kurzu je naučit posluchače základní pracovní postupy přípravy koktailů a seznámit je s produkty, které se běžně používají na baru. Vysvětlit rozdíly mezi kvalitními a méně kvalitními destiláty a zbořit mýty a omyly z barového provozu.
Naučit se používat barový inventář, vyzkoušet si míchání nápojů a nejznámější koktejly.

Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 5 hodin/ den
  • Cena kurzu: 1.050,00 Kč/student/den

Barista

Popis kurzu

Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Pořádáme školení právě pro Vás.
Základní Baristický Kurz, který je určen každému, kdo má zájem o gastronomii, kávu a chce tak rozšířit své znalosti a dovednosti v tomto oboru.

Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – baristy.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech. Základem setkání s Vámi bude tvorba živého vztahu k tématu kávy a práci s ní.

Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 5 hodin/ den
  • Cena kurzu: 750,00 Kč/student/den

Jednoduchá obsluha

Popis kurzu

Obsah:

  • Inventář na úseku obsluhy
  • Základní pravidla obsluhy
  • Společenské chování a vystupování obsluhujícího
  • Gastronomická pravidla
  • Servis nápojů a pokrmů

 

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.

Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma.

Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 5 hodin/ den
  • Cena kurzu: 750,00 Kč/student/den

Sommeliér

Popis kurzu

Teoretická část:

  • Pěstování vinné révy a její zpracování
  • Historie a současnost
  • Vinařský zákon, vinařské oblasti a podoblasti
  • Typické odrůdy
  • Druhy vína
  • Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu
  • Technologie výroby vína
  • Ošetřování a skladování vína

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.

Praktická část:

  • Nácvik servisu vína
  • Dekantace červeného vína
  • Degustace
  • Hodnotící systémy
  • Senzorické hodnocení
  • Význam sommeliéra v procesu – jak prodat, umění nabídky a prodeje vína
  • Praktické tipy, rady a návody

Dvoudenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma – sommeliéra.

Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 2 dny (5 hodin/den)
  • Cena kurzu: 1.500,00 Kč/student

Složitá obsluha

Popis kurzu

Teoretická část:

  • Základní forma složité obsluhy
  • Vyšší forma složité obsluhy (dohotovování pokrmů u stolu hosta)
  • Společenské chování a vystupování obsluhujícího
  • Gastronomická pravidla
  • Sestavování slavnostního menu
  • Zásady při sestavování slavnostních tabulí
  • Organizace společenských akcí

 

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. V praktické části si žáci a studenti vyzkouší nácvik odborných dovedností na úseku obsluhy.

Praktická část:

  • Nácvik sestavení složitého menu
  • Sestavení slavnostní tabule dle příležitosti
  • Nácvik dohotovování pokrmů u stolu hosta – flambování, dranžírování, apod.

 

Jednodenní nebo vícedenní kurz je pod vedením profesionálního gastronoma.

Po zakončení kurzu každý posluchač získá certifikát o absolvování kurzu.

  • Místo konání: prostory školy
  • Délka semináře: 5 hodin/ den
  • Cena kurzu: 1.500,00 Kč/student/den

Další vzdělávání pedagogických pracovníků

Odborné psychologické kurzy​

  • Zvládání konfliktů
  • Psychohygiena učitele – jak předejít vyčerpání
  • Sebepoznání a osobnost učitele
  • Problémový žák
  • Efektivní komunikace s rodiči při řešení konfliktních situací
  • Žák a jeho fóbie (sociální fóbie, panické ataky, apod.)

Odborné gastronomické kurzy

  • Míchání nápojů
  • Příprava kávy
  • Sommeliér
  • Trendy v gastronomii
  • Ostatní specializované kurzy dle aktuální nabídky

Napište nám

V případě dotazů nebo zájmu o některý z kurzů nás neváhejte kontaktovat.